Felles innsamlingsaksjon for Ukraina - Vipps til 2170

Vipps og seks av de største norske hjelpeorganisasjonene har startet en felles innsamlingsaksjon for menneskene som er rammet av krisen i Ukraina. Ved å vippse til 2170 støtter du organisasjonenes viktige arbeid for ukrainere. Pengene blir fordelt mellom Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas Norge, Kirkens Nødhjelp og Unicef Norge.

Vipps

Lokal innsamling av klær og utstyr

Har du noen fine klær, sko, leker, sykler eller annet utstyr som passer til årstida, som du kan avse? Lillesand kommune har til nå i 2022 bosatt ca 70 flyktninger og vi venter ca 25 til. De fleste av disse er kvinner og barn. Når vi nå snart går inn i en kjøligere årstid er det særlig yttertøy og varme klær som er aktuelt. Barna har reist ifra det meste av leker og utstyr og setter pris på å kunne få noe nytt.

Vi har laget en «bruktbutikk» i Skippergata 4 (ved siden av Brentemoen skole). Ta kontakt med flyktningkoordinator på tlf 94138779 (send gjerne sms) dersom du har noe du vil donere. Følg også gjerne «Lillesand Frivilligsentral» på facebook, der publiserer vi konkrete ønsker og hva vi til enhver tid har mest behov for. 

Det er viktig at alt som leveres er helt, rent og brukbart.

Husk også at nyankomne til byen vår trenger en god nabo, en kompis på skolen, noen å snakke norsk med, m.m! 

Takk til deg som er med å bidra for andre og det samfunnet du bor i. 

 

Frivilligheten i Norge

Frivillighet Norge følger situasjonen i Ukraina og grenseområdene med sorg og alvor. Her er en oversikt over hvordan du kan hjelpe.

Frivillighet Norge

 

Flykninghjelpen Norge

Flyktninghjelpen har vært til stede i Ukraina siden 2014, og hjulpet over 700.000 mennesker med mat, husly, vann, sanitære tjenester og rettshjelp.

Flykninghjelpen Norge 

 

Redd Barna

Støtt vårt arbeid for barn i krig og konflikt. Gi dem livreddende mat, beskyttelse og medisiner i dag!

ReddBarna

 

Røde Kors Norge

Røde Kors bevegelsen har vært til stede i Ukraina siden 2014, og bistår med nødhjelp der. Røde Kors er også til stede i landene rundt.  Røde Kors i Agder har 2300 frivillige. Røde Kors vil kan bistå med psykososial støtte, aktiviteter på mottak for barn og Norsktrening, i tillegg til ordinære aktiviteter.

Rødekors Norge