Når beredskapsrutinene testes onsdag 20. september vil ansatte, offentlige etater, nabokommuner og andre aktører ta del i øvelsen. Scenarioet vil være en redningsøvelse med masseevakuering fra fartøy. Øvelsen vil vare fra 09.00 til ca. kl. 13.00. 

-Innbyggerne i området og områdene rundt vil i denne perioden oppleve mange kjøretøy fra nødetatene som er på utrykning, samt mange synlige mannskaper fra nødetatene. Under øvelsen vil det være personer som reddes opp av vannet. Pasienter og besøkende ved sykehuset i Arendal vil også oppleve økt aktivitet. Alt dette er en del av øvelsen, og dette er ikke reelle utrykninger eller en virkelig hendelse, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Vidar Arnesen.

Øvelsen er en samvirkeøvelse, hvor alle offentlige, frivillige og private aktører som inngår i den samlede redningstjenesten i Agder, øver på et aktuelt scenario for å være bedre og utvikle samvirke mellom aktørene i redningstjenesten. 

Dette må du vite om det som skjer:

Varsling og informasjon som kommer fra Lillesand kommune sin innbyggerportal, ansattportal og facebook er en del av øvelsen og vil bli merket med ‘beredskapsøvelse’.

Beredskapsøvelsen overstyrer all annen aktivitet. I en øvelse skal alt testes som om det var en reel hendelse.  

Det vil oppstå synlig røykutvikling fra et fartøy ved Lillesand havneområde. Dette er kontrollert røyk fra en røykmaskin som ikke utgjør noen fare. 

Hvorfor øver vi?

Dette er en årlig øvelse som i år tar plass i Lillesand. Vi øver for å teste våre etablerte beredskapsplaner og tjenester samt samhandling med etater og andre aktører. Først når vi øver kan vi vite hvor skoen trykker og oppdage hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Øvelsen vil sikre kontinuerlig forbedring i våre beredskapsplaner som vil gjøre oss enda bedre rustet den dagen vi står ovenfor en reel hendelse.

Deltakende etater og aktører:

Lillesand kommune  

Agder Politidistrikt

Forsvaret

Frivillige organisasjoner (FORF) 

Grimstad brann og redning

Grimstad kommune

Hovedredningssentralen (HRS)

Kristiansandsregionen brann og redning IKS

Lokal redningssentral (LRS)

Luftressurser (redningshelikopter)

Nødmeldersentralene 110, 112 og 113

Prehospitale tjenester

Sivilforsvaret

Statsforvalteren i Agder     

Sørlandet sykehus Arendal

 

Ved eventuelle spørsmål om beredskapsøvelsen kan det tas kontakt med beredskapsleder, Thor-Erling Engemyr på telefon 993 08 888.