Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Flytte eller bli boende?

Boligen din skal passe livssituasjonen du befinner deg i nå og den du kommer til. For mange er det vanskelig å bestemme seg for om en skal flytte eller bli boende. På denne siden har vi forsøkt å samle noen tips som kan være til hjelp i prosessen mot en beslutning.

Verdt å tenke gjennom
Et godt råd i prosessen mot en beslutning kan være å sette opp en liste over fordeler og ulemper med enten å flytte eller bli boende. Spørsmålene under kan være til hjelp på denne veien.

  • Tenk langsiktig. En bolig skal kunne fungere i ulike livsfaser. Tenk derfor igjennom om boligen vil fungere om livssituasjonen din skulle endre seg. Det kan også være lurt å tenke over hvilke alternativer du har for å løse vedlikeholdsoppgaver av hus og hage. 
    Sjekk ut hva du bør tenke over for å få en bolig som varer livet ut. 

     
  • Nabolaget? Tenk over hva som er viktigst for deg å ha i nabolaget. Er det nærhet til aktivitet, venner og familie, skog og mark eller byliv. Husk at det er hverdager det er flest av! 
     
  • Transport. Tenk over hvilke alternativer du har for å komme deg til butikk, aktiviteter eller for å besøke venner og familie hvis du ikke lenger kan kjøre bil selv.