Det er i dag ingen kjente smittede i Lillesand kommune:

  • Personer i isolasjon: 0 (dvs. påvist smitte med koronaviruset)
  • Personer i karantene: 3 (dvs. nærkontakter av smittet person)

- Det er godt kontroll på smittesituasjonen i Lillesand kommune, men regjeringen har besluttet å innføre skjerpede nasjonale smitteverntiltak gjeldende fra 4. januar 2021, for å unngå en ny smittebølge. Man har sett økende grad av positive tester de siste dagene, sannsynligvis knyttet til økt sosial kontakt mellom mennesker i julehøytiden, og at mange har forflyttet seg innad i landet og på tvers av kommuner, sier Engemyr.

De skjerpede tiltakene gjelder i første omgang i en begrenset periode fram til 18. januar.

Her ser du oversikten over regjeringens nasjonale anbefalinger og regler.  

For Lillesand kommune gjelder følgende presiseringer:

Kommunen opprettholder alle tjenester
Lillesand kommune skal opprettholde sine kommunale tjenester på likt nivå som vi gjorde før nyttår. Dette gjelder skole- og helsetjenester, i tillegg til at tjenester som bibliotek, svømmehall og kommunetorg fortsetter å holde åpent. Vanlige smittevernstiltak som renhold, håndhygiene, plassbegrensinger og minimum 1 meters avstand gjelder. Kommunens ansatte som kan utføre sitt arbeid hjemmefra uten at det går ut over tjenesten, vil de kommende to ukene jobbe fra hjemmekontor.

Skoler og barnehager
- Barnehager og barneskoler viderefører gult nivå slik det var før jul.
- Ungdomsskolene skal følge rødt nivå og rigger seg nå for dette. Skolene holder elever og foresatte oppdatert med endringer som kommer.

Besøke institusjon
Alle besøkende må bruke munnbind. Beboere som ble hentet hjem fra institusjonen i jule -og nyttårsfeiringen er testet og satt i karantene i etterkant av besøket utenfor institusjonen.

Fritidsaktiviteter og idrett
Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar, også i Lillesand. Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand, og treningssentre holdes foreløpig åpne.

Vaksine
Det planlegges for vaksinering i Lillesand kommune, og de første 30 dosene kommer denne uken og vil bli gitt beboere på sykehjem. Mer informasjon om hvordan vaksineringen planlegges kan du lese her.

Veien videre
Vi har i dag kontroll på situasjonen i Lillesand, men dette kan endre seg raskt. Hold deg hjemme, og test deg hvis du er forkjølet eller syk. Avstand til andre og god hånd- og hostehygiene er fortsatt det viktigste i tiden fremover.