Planforslaget

Kommuneplanens arealdel skal bidra til å nå målene i kommuneplanens samfunnsdel og gi føringer og sikre arealbruken i kommunen. Målet er at arealdelen skal være et forutsigbart styringsdokument, som skal bidra til å videreutvikle Lillesand kommune på en bærekraftig måte i et langsiktig perspektiv.

Plandokumentene

Plandokumenter ligger her :

Lillesand kommune - Revidering av kommuneplanens arealdel 2023-2035 – dokumenter til førstegangsbehandling.

Plankartet kan ses digitalt på denne lenken:

Forslag til ny arealdel for Lillesand kommune 2023-2035

Du kan se forslag til ny arealdel, sammenlignet med eksisterende arealdel på følgende lenke: Forslag til ny arealplan for Lillesand kommune 2023-2035. Ved spørsmål om pålogging, så kan du lukke boksen, og innsynsløsningen vil fungere.

Det ligger ett komplett eksemplar i papirformat på kommunetorget, og kan leses der.

I høringsperioden skal det være åpne informasjonsmøter: Ett på Teams, ett i Lillesand sentrum og ett i Høvåg. Dato og sted for informasjonsmøtene annonseres i Lillesands-Posten og på kommunens hjemmeside.  

Høringsuttalelse – Høringsfristen er 1. april 2023

Du har anledning til å sende inn merknad til planforslaget. Vær tydelig på hvilke områder du har merknad til (legg ved et kart) og oppgi gårds- og bruksnummer. Det anbefales at du skriver kort og rett frem hva du er enig eller uenig i. Skriv gjerne en kort begrunnelse for dine meninger.

Høringsperioden er 14.02.2023 - 01.04.2023. Merknaden skal sendes skriftlig til postmottak@lillesand.kommune.no, eller til Lillesand kommune v/enhet for næring og byutvikling, postboks 23, 4791 Lillesand. Innsendelsen merkes med «Høringsuttalelse til kommuneplanens arealdel 2023-2035, saksnr. 23/400».

Etter høringsfristen vil alle høringsuttalelser bli gjennomgått. Dersom bystyret gjør vedtak som medfører en bruk av arealer som ikke har vært gjenstand for høring under planbehandlingen, må de deler av planen som ønskes endret, tas opp til ny behandling. Det er bystyret som vedtar den endelige arealplanen, og det vil fremgå av saksdokumentene hvordan høringsuttalelsene er vurdert.

Har du spørsmål, kan du kontakte prosjektleder Kristin Uleberg på tlf. 905 93 663 eller på e-post kristin.uleberg@lillesand.kommune.no.

På grunn av inhabilitet er det Preben L. Værholm, fagansvarlig for plan- og byggesak, som skal kontaktes for spørsmål om arealer på Flørenes. på tlf. 480 97 833 eller e-post prebenlokken.vaerholm@lillesand.kommune.no.