Trykk her for å se alt om vaksinering i Lillesand kommune.

- Dette er svært gledelige nyheter. Det forenkler vår planlegging, men viktigst av alt betyr det at eldre nå blir vaksinert raskere, sier vaksinekoordinator i Lillesand kommune, Minna Fagge.

Forrige uke informerte Lillesand kommune om at det fra denne uken ville startes med vaksinering av innbyggere i alderen 55-64 år, med bestemt underliggende sykdom/tilstand, etter at Lillesand fikk tilgang på vaksinen fra AstraZeneca. 

Nå endres dette.

- Etter de nye anbefalingene fra FHI, som kom i går  9. mars, går vi tilbake til opprinnelig plan og vil nå ha all vår fokus på å vaksinere de som gjenstår i alderen 74-84 år med alle vaksinene Lillesand kommune har tilgang på. Vi håper at denne gruppen vil være ferdig vaksinert i midten av april, sier Fagge.

Les anbefalingen fra FHI her.

-Deretter er det gruppen i alder 65-74, samt de mellom 18-64 år i høyrisikogrupper. For disse er målet å starte vaksineringen i løpet av april og være ferdige ved utgangen av mai, sier Fagge.

Etter noen uker med få nye vaksinedoser  ser det ut til at Lillesand kommune fremover får tilgang på et økt antall doser.

- Kommende uke vil vi kunne gi over 200 førstegangsdoser, og alt tyder på at vi vil kunne vaksinere enda flere uken etter, sier Fagge.


Har du husket å registeret deg for vaksine?
Trykk her for å registrere deg: Vaksinering - Lillesand kommune
Du som er registrert vil motta en tekstmelding når det nærmer seg din tur for vaksinering.