Nyttårsaftens prognoser indikerer opptil 1. meter snø på kun en kort time og vindkast opp mot 17m/s.  Ekstremværet medfører oransje farevarsel over hele Agder, der kystområdene ser ut til å bli særlig utsatt. Utfordrende kjøreforhold og fallende trær på grunn av snømengden gjør ferdsel i trafikk ekstra risikabel, derfor oppfordres det til å unngå ferdsel i trafikk fra og med i morgen ettermiddag. I tillegg er strømbrudd og telekommunikasjonsbrudd sannsynlig, og innbyggere bør være forberedt på disse mulige konsekvensene. 

Vi oppfordrer alle innbyggere til å sikre løse gjenstander, unngå ferdsel på utsatte steder og sikre egenberedskapen. Husk at strømbrudd også betyr tap av vann, lys og varme, mens telebrudd gir manglende mulighet til å kommunisere. Det er derfor essensielt at vi også sørge for at de som trenger ekstra tilrettelegging også er ivaretatt i deres egenberedskap. 

Ta ansvar for egen sikkerhet og vis omsorg til de av oss som er mest sårbare. Ta de nødvendige stegene for å være forberedt på det uforutsette, og vær oppmerksom på oppdateringer fra lokale myndigheter. 

Mer om egenberedskap.