Båtliv i påsken

I regjeringens pressekonferanse 1. april så brukte justis- og beredskapsminister Monica Mæland anledningen til å snakke litt om påske, rekreasjon og båtliv. Hun sa at båtpuss og det å få båten på vannet er en viktig del av påskeferien for mange, ikke minst på Sørlandet.

Hun formidlet at så lenge man er frisk kan man være på sjøen. Redningsselskapet gjør alltid en viktig innsats og er klar til å bistå, men i disse tider er det viktig ikke å belaste Redningsselskapet unødvendig. Oppfordringen er derfor at alle bruker båtvett. Båtmotoren skal være er godt vedlikeholdt, ikke dra ut på de lengste turene, ha nok drivstoff, og se an vær og vind.

I tillegg skal vi selvsagt følge alle smittevernråd. Det kan også være grunn til å understreke at hytteforbudet gjelder fortsatt og i Lillesand kommune er gjestehavn og campingplasser stengte.

Les også mer om strandrydding i påsken i Lillesand kommune.

Fysisk aktivitet i påsken

I kommunen vår er det flotte og varierte turmuligheter. Bruk naturen i påsken, men følg oppfordringene både fra brannvesen og regjering. Brannvesenet sier ta med niste som ikke trenger å varmes på bål; det er nemlig stor gress- og lyngbrannfare lokalt. Regjeringens smittevernråd, som alle turgåere skal forholde seg til, er at vi ikke skal være mer enn fem personer i samme gruppe og vi skal holde to meters avstand både innad i gruppen og til andre. (Gjelder ikke de som er i familie eller i samme husstand.) 

For de som driver med annen type trening enn å gå tur, så sier Helsedirektoratet nå at det kan tilrettelegges for og utøves idrettsaktivitet i grupper på inntil fem personer som holder en avstand på minimum to meter. Det skal ikke forekommer fysisk nærhet mellom deltakerne. Dette innebærer at klubber og lag kan tilrettelegge for aktivitet, men det er viktig at voksne påtar seg ansvaret og passer på at aktiviteten for barn og unge skjer innenfor helsemyndighetenes anbefalinger.