Den kommende uken er det mye som skjer i forbindelse med gravearbeidet i Lillesand sentrum når vi går over i prosjektets fase 2. Mandag den 23. oktober, kl. 07.00 stenges Østregate i Lillesand sentrum frem til ca. kl.13.00 samme dag. De første nye vannledningene skal kobles på eiendommene sine, mens de utdaterte rørene skal frakobles og fjernes. Dette medfører også at vannet for de berørte eiendommene vil bli stengt i ca. tre timer. De av oss som dette gjelder får nærmere informasjon på SMS. 

Krysset mellom Strandgata og Østregate vil fortsette å være stengt i uken som kommer før Strandgaten åpner opp igjen i uke 44 i krysset ved Østregate. I tillegg vil krysset mellom Strandgaten og Vestregate være stengt i tiden fremover. 

Oppstart av fase 2 involverer også oppgraving og rørlegging både i krysset Vestregata – Strandgata, og i krysset Østregata- Storgata. I tillegg starter gravingen for å legge sjøledning i krysset Østregata – Strandgata. Entreprenør anslår at om en ukes tid at prosjektet har nådd sin første milepæl ved å være helt ferdig med fase 1. 

Sammen klarer vi å fortsette samarbeidet om å gjøre Lillesand sentrum trygt og attraktivt for alle myke trafikanter gjennom hele anleggsperioden.

Om gravearbeidet

Gravearbeidet går ut på å legge nye vann- og avløpsanlegg i Strandgata, Storgata, Østregata og Vestregata i Lillesand sentrum.. Mens anleggsarbeidet pågår vil det bli satt opp gjerder rundt arbeidsområdene og det vil legges til rette for gangtrafikk. Ferdigstillelse av prosjektet er satt til 10. mai 2024.

Det er TT Anlegg som utfører arbeidet. I gjennomføringen vil de ha fokus på begrensning av støy og har i den forbindelse valgt å bruke flere grøftelag for å minimere anleggsarbeid utenfor ordinær arbeidstid (man.-fre. 07.00-17.00). Derimot er det ikke å komme unna noe kveld/nattarbeid, særlig i forbindelse med omkoblinger. Dette anses som nødvendig for å kunne koble berørte beboere på det nye vann- og avløpsanlegget så raskt som overhodet mulig.