Frem til nå har booking og koordinering av treningsfasiliteter blitt håndtert manuelt av kommunalt ansatte. Dette har begrenset offentlig innsyn og gjort prosessen tungvint for både innbyggere og administrasjon. Den nye digitale tjenesten, bookup.no, markerer en betydelig modernisering, hvor alle interesserte kan enkelt se hvilke tider som er tilgjengelige, samt hvem som bruker fasilitetene.

Bookup.no fungerer ikke bare som en offentlig kalender, men også som en søknadsportal for booking. I tillegg tilbyr den muligheten for integrasjon med kommunens adgangssystem, som vil muliggjøre adgang via digitale nøkler. Den første fasen av systeminnføringen er allerede i gang og retter seg spesielt mot lokale lag og foreninger, som nå kan reservere treningstider direkte gjennom løsningen.

Den andre fasen, som planlegges rullet ut snart, vil inkludere en publisering av kalenderen på kommunens offisielle nettsider for å gjøre den tilgjengelig for allmennheten. Målet er å redusere antall henvendelser til kulturkontoret, samt å øke transparensen og tilgjengeligheten av informasjon.

I den tredje og siste fasen, vil bookup.no integreres fullt ut med kommunens adgangssystem. Dette vil tillate brukere å åpne dører med digitale nøkler mottatt via SMS eller app, en funksjon som vil bli testet på utvalgte dører til høsten. Denne teknologien vil forenkle prosessen med nøkkelhåndtering og gi bedre kontroll over hvem som har adgang til fasilitetene.

Denne innovasjonen representerer et viktig skritt for Lillesand kommune i retning av en mer effektiv, åpen, og fremtidsrettet forvaltning av kommunens ressurser. Med bookup.no håper kommunen å tilby en mer tilgjengelig og brukervennlig tjeneste som vil tjene både innbyggere og administrasjonen i årene som komme. 

Klikk her for å lese mer og gjøre en booking: Svømmehall og idrettsanlegg