Kommunebarometeret er en omfattende måling som utføres årlig av Kommunal Rapport. Her rangeres 365 kommuner på tvers av tolv ulike sektorer med 155 nøkkeltall. Det er i denne målingen, under kategorien helse, at Lillesand kommune kommer på førsteplass i Agder - og nummer seks på landsbasis.

 

portrettbilde av kommunedirektør Guri Ulltveit-Moe

-Slike resultater reflekterer ofte et godt arbeidsmiljø, og det gjør meg veldig glad. Resultatene på kommunebarometeret gir helsesektoren i Lillesand en anerkjennelse de så absolutt fortjener, sier kommunedirektør Guri Ulltveit-Moe med et stort smil om munnen.

 

I tillegg til å være best på helse i Agder har Lillesand også særdeles godt resultat på totaltabellen. På totaltabellen for kommunebarometeret havner Lillesand blant de 50 beste med en 47. plass. -Å bli rangert på 47. plass av 365 kommuner er noe alle vi som jobber i Lillesand kommune kan være stolt over. Det er hvert fall jeg, melder Ulltveit-Moe.

Kommunedirektør Guri Ulltveit-Moe

Full pott på fastlege, skolehelse og vaksine

fem ansatte på Blindleia legesenterLegedekning er en av de aspektene som veier tyngst under helsekategorien i kommunebarometeret. Både fastleger og ansatte knyttet til legekontorene har jobbet målrettet for å levere stabile og gode fastlegetjenester i Lillesand kommune. Resultatet ble at alle i Lillesand hadde en fastlege – og mere til. Som igjen ga full uttelling i analysen. -Resultatet på kommunebarometeret gleder vi oss stor over, sier Anette Lauvås Haabesland som er leder for enhet for tjenestetildeling. Lederen er svært fornøyd med resultatene og benytter sjansen til å skryte av alle sine kolleger i enheten.

 

I sommer skulle derimot idyllen på legekontorene endre seg. 200 innbyggere opplevde å stå uten fastlege. Til tross for denne pasientkrisen løste enheten situasjonen relativt raskt, og en vikar tar over innen kort tid. Samtidig har en av fastlegene gjennom mange år sagt opp sin stilling, og det jobbes aktivt med å finne en erstatter. -Vi har tro på snarlig løsning, forteller Haabesland.

Fra venstre: Helene Friis, Henriette Vallesværd, Hilde Birkenes, Ann Kristin Søhagen og Bjørnar Moen fra Blindleia legesenter. 

 

Det andre aspektet kommunen er ledende i er at alle barna i Lillesand fullfører helseundersøkelse innen utgangen av deres første skoleår. Nasjonalt ligger gjennomsnittet på 91.62 prosent, mens i Lillesand har 100.000 barn gjennomført, som tilsvarer 100 prosent. -Det er veldig flott at 100% av barna på 1.trinn har fått gjennomført helseundersøkelse. Dette viser god struktur og organisering av tjenesten, og at tilbudet blir kommunisert ut slik at alle foresatte er med i dette, uttaler Ragnhild Elisabeth Andersen, kommunalsjef for oppvekst.

fem ansatte fra helsestasjonen

Fra venstre: Helsesykepleier Magrethe Eide Legreid, Helsestasjonslege Gabrielle Danielsen, Helsesykepleier Inger Anne Kvarsnes, Merkanita ansatt Aud Iren Tønseth og Jordmor Maja S. Oterhals er noen av de ansatte i Helsestasjonen og skolehelsetjenesten i kommunen.

 

Det tredje aspektet i kategorien helse er at vaksinasjonsgraden på to åringer er på 98.6%, og 98.2% vaksinasjonsgrad på ni åringer. Dette aspektet har også stor påvirkning på kommunens rangering i kommunebarometeret. Gjennomsnittlig er den nasjonale vaksinasjonsgraden mellom 58.10% og 99.30% for to åringene, mens i Lillesand er vaksinasjonsgraden på hele 98.60% for denne aldersgruppen.

Sverre Refsnes, enhetsleder for helsefremmende tjenester bekrefter at det er blitt jobbet målrettet med å styrke det forebyggende arbeidet for barn og unge i kommunen. I 2018 satte de alle kluter til med en god plan som byggesteinen i bunn kombinert med tilskudd fra Helsedirektoratet. Med denne fremgangsmåten klarte enheten å stasjonere skolehelsetjenesten fast på den enkelte skole. Konsekvensen av initiativet har ført til stabilitet i skolehelsetjenesten over tid. 

Helsestasjonen og jordmortjenesten har også vært i fokus hos enheten for helsefremmende tjenester. Dette har gjort at de ansatte har klart å øke kvaliteten i gjennomføring av oppgaver og konsultasjoner.

 

-Det er viktig å ha en drøm og et mål på hva vi ønsker å få til. Sakte, men sikkert ser vi målet som kommer stadig nærmere. Så setter vi oss enda nye mål slik at vi igjen kan strekke oss til å bli enda litt bedre, røper Sverre Refsnes.

Gratulerer til alle ansatte i helsesektoren i Lillesand. Dere er best i fylket på helse. 

Og gratulerer til alle ansatte i Lillesand kommune med en sterk 47. plass i årets kommunebarometer.