- Jeg lå våken 1 time på natten etter at jeg fikk beskjed og lurte på om jeg hadde drømt, og jeg sliter fortsatt med å ta det inn over meg. Det er utrolig stas, sier enhetsleder for IT-tjenesten i Lillesand og Birkenes kommune, Andreas Brovig.

Han fremhever Lillesand kommune som en fremoverlent kommune i utvikling, som har gitt ham spillerom og mulighet til å utvikle seg som leder.

- Lillesand er ofte på hugget, klare for å teste nye ting. De tør å gå foran. Selv om vi er en liten kommune, har vi klart å bli piloter og i forkant innen flere områder av digitalisering og velverdsteknologi. Jeg opplever en vilje til å jobbe på nye måter, teste ut digitale muligheter og benytte seg av teknologi, som er veldig motiverende og gøy å være del av, sier Andreas.

På denne ukas lederutviklingskurs på Tyholmen hotell i Arendal ble kåringen offentiggjort og prisen utdelt.

Forbilledlig og fremtidsrettet

«Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge 2022» kåres av Fagforbundet, KLP og Administrativt Forskningsfond ved Norges Handelshøyskole. Juryen har vært på jakt etter ledere i hele Norge som er i starten av sin lederkarriere, og som tar lederansvaret på en forbilledlig og fremtidsrettet måte.

Over 130 kandidater ble nominert til kåringen.

I sin begrunnelse skriver juryen følgende:

"Andreas Daniel Brovig er leder for IT-tjenester i Lillesand, og har ansvar for fag, personal, økonomi og informasjon for fagområdet. Brovig kan vise til meget gode resultater for oppgavene som ligger i deres samfunnsoppdrag. Han viser en vilje til å utvikle seg som leder, og har nylig gjennomført en master i ledelse. Han beskrives som strategisk, kunnskapsbasert og kreativ. Han har en egen evne til å utfordre sine medarbeidere til å strekke seg lengst mulig, og de ansatte er stolte av arbeidsplassen sin.  I 2021 mottok de kommunens arbeidsmiljøpris – et kvalitetsstempel de skal være stolte over. Juryen er imponert over kandidatens evne til å skape intern entusiasme og samtidig levere svært gode resultater i organisasjonen som helhet. Dette er kvaliteter som gjør kandidaten til en verdig vinner av Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge 2022."

Kommunedirektør Guri Ulltveit-Moe synes det er stort at Lillesand kommune fostrer ledere som utmerker seg nasjonalt.

- Dette er fantastisk gøy! Jeg er så stolt av og glad for at Andreas er plukket ut til dette. Andreas har markert seg som er iherdig og utviklingsorientert leder. Jeg tror måten han leder på og hva han har oppnådd av resultater er noe av grunnlaget for at han er plukket ut til å være med på «Fremtidens ledere i 2022», sier Ulltveit-Moe

Tre av de fem vinnere er forbeholdt Fagforbundets medlemmer. Der er ikke Andreas medlem. Dermed er han én av de to utenfor Fagforbundet som har kommet gjennom det ekstra trange nåløyet. Nå venter deltakelse på det anerkjente Solstrandprogrammet Accelerate til høsten 2022. Premien på lederutviklingskurset har en verdi på omtrent 250 000 kroner.

Rollemodell

- Andreas tenker alltid utvikling og er alltid på vei videre, sier kommunalsjef Britt Hellem.

Hun har vært Andreas sin leder de siste 10 årene, og var den som nominerte ham til kåringen. Der trakk hun frem arbeidet som Andreas har ledet med å bygge opp den vellykkede IT-tjenesten for Birkenes og Lillesand kommuner. Og hun fremhever evnene til å sette kommunenes verdier ut i livet.

- Han er en god rollemodell og utfordrer sine medarbeidere for at de skal kunne strekke seg og levere best mulig innen for de rammene som er satt for driften. Han legger til rette for at medarbeiderne får kompetansen de må ha for å løse oppdraget, samtidig stiller han krav og gir tilbakemeldinger, på en vennlig og tillitsvekkende måte. Andreas løfter frem sine medarbeidere. Ansatte som han leder er stolte av arbeidsplassen sin, snakker opp tjenesten og hverandre, sier Hellem.

- Bare en del av puslespillet som skal til 

Hovedpersonen har aldri likt fokus på seg selv, selv om hans roller og resultater ofte gjør ansiktet synlig. Det er å levere gode tjenester og bidra til et velfungerende lag, som er drivkraften.

- Jeg er veldig takknemlig for alle gode tilbakemeldinger, men jeg er bare en del av puslespillet som skal til for å levere gode tjenester til innbyggerne som vi er satt til å tjene. Alle er vi like viktige, sier Andreas.

Det er laget i kommunen han vil fremheve, og han er ikke flau for å bruke enhver anledning til å snakke om alt det bra som gjøres i kommunen og det vi får til som lag.

- Jeg har veldig gode og stabile folk rundt meg, de gjør det lett å ha min jobb. Gjengen på IT-tjenesten lever etter kommunens verdier om åpenhet, respekt og humor hver dag. De er sultne etter å se etter muligheter for forbedring, at vi skal utvikle oss og lære. Vi er opptatt av at det skal være gøy gå på jobb, og gleder oss til å møtes hver morgen. Sånt blir det resultater av, sier Andreas.

Fokuserer på mennesker

40-åringen er født og oppvokst i Sverige. Der jobbet han med mennesker som faller utenfor arbeidslivet, før kjærligheten førte ham til Lillesand. Her jobbet han med IT og attføring i Avigo, før han begynte som fagleder for drift i IT-tjenesten i Lillesand. Deretter han har vokst videre inn i kommunen.

- Jeg har fått et veldig sterkt forhold til kommuneorganisasjonen, jeg kjenner den godt, og har fått et veldig eierskap til kommunen gjennom så mange år. Det er en stor familie for meg.

- For meg er det menneskene som er viktigst. Uansett hvor jeg jobber, hva jeg jobber med eller hvilken rolle jeg har; det er mennesker jeg er opptatt av. Som leder, som ansatt i kommunen og som teknologiutvikler. Hva betyr teknologien for mennesker, hvordan kan vi bruke teknoloigien for å gjøre det bedre for innbyggerne og de ansatte, sier Andreas.

Solstrandprogrammet Accelerate er på 5 uker fordelt over 14 måneder. Etter programmet blir deltakerne del av et ledernettverk. Vinnerne får dekket kursdeltagelse, reise og opphold.