-Vi trenger tilbakemeldinger slik at vi kan gjøre et enda bedre kommunikasjonsarbeid, sier Hege Haraldsen, kommunikasjonsrådgiver i Lillesand kommune. 

De av oss som er invitert til å svare på “Hvem er vi? En spørreundersøkelse om Lillesand” representerer et representativt utvalg, det vil si at de inviterte er trukket ut proporsjonalt med blant annet hensyn til alder. Invitasjonen mottas gjennom digipost.no som inneholder en lenke til undersøkelsen. Alle inviterte vil ha til og med søndag 19. november til å svare på undersøkelsen.

Bakgrunnen for spørreundersøkelsen er at vi i kommunens administrasjon jobber med en kommunikasjonsstrategi. Denne strategien vil legge føringer for hvordan Lillesand kommune skal utvikle kommunikasjonen sin både internt og eksternt - og vi vil lære ved å høre innbyggernes synspunkter.

Undersøkelsen søker hovedsakelig svar på to områder, det første er omdømme og det andre er hva som er det unike ved Lillesand

For å måle på området omdømme har undersøkelsen noen påstander. Her skal en svare på hvorvidt en er enig eller uenig i de påstandene som listes opp. Slik skal vi måle hva som er oppfatningen om Lillesand kommune. Vi søker etter hva vi er god på, og hva vi må bli enda bedre på for å kunne leve opp til forventningene. Ofte kan oppfattelse bunne i noe en ikke kan sette fingeren på; det kan være noe vagt som en har hørt fra venner eller familie, eller det kan bunne i en erfaring en har gjort seg .

For å finne ut hva som er det unike ved Lillesand er det lagt opp til åpne svarfelt hvor en kan skrive inn stikkord. Denne delen handler om å finne ut hva som er identiteten til Lillesand i 2023. For eksempel, hva er det som skiller Lillesand fra andre norske byer?

Kommunikasjonsrådgiver, Hege Haraldsen håper flest mulig av de inviterte vil bidra med sine synspunkter og innspill. 

I tillegg er alle ansatte i Lillesand kommune også invitert til å svare på “Hvem er vi? En spørreundersøkelse om Lillesand”; over 60 ansatte allerede har allerede bidratt. 

-Når vi får tilbakemeldinger om hvordan Lillesand kommune oppleves, og hva som er det unike med Lillesand, kan vi jobbe mer målrettet med kommunikasjon og sette inn arbeid det det trengs mest, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Haraldsen.