Det betyr at du kan vanne hagen din med vannkanne eller en håndholdt slange på kveldstid mellom 20:00-23:00. Derimot er det i tidsperioden 9 juni 2023 - 15 september 2023 ikke tillatt med vannspredere og sprederslanger.

Alle innbyggere ønsker og skal ha tilgang til tilstrekkelig vannforsyning til enhver tid. For at vi skal kunne klare å levere på dette og ha tilfredsstillende med vann i høydebassengene er det innført hagevanningsrestriksjoner.

For å illustrere så bruker en vannspreder mellom 1000 liter og 1500 liter per. time. Det vil si at en familie med to foreldre og to barn som har besøk av to besteforeldre i tillegg til fire tanter og onkler vil bruke ca. like mye vann på et døgn som en vannspreder vil bruke på en time. Med andre ord, 10 personer har samme vannforbruk gjennom et helt døgn, som en vannspreder har på en time. Bor du for eksempel i et nabolag som har ti vannspredere på gjennom et døgn, så forteller tallene oss at sprederne har et vannforbruk tilsvarende 2 400 personer.

Kommunen vil kontrollere at restriksjonene følges.