Dessverre blir oppstarten av gravearbeid i sentrum noe utsatt. Likevel vil utsettelsen ikke påvirke dato for ferdigstillelse av prosjektet. Gravearbeidene starter så snart manglende elementer er på plass. Forventet oppstart av gravearbeidet er nå tidligst i slutten av uke 39/uke 40. 

Kommunen inviterer til et generelt informasjonsmøte om prosjektet allerede torsdag 28. september kl.17.00-18.00 i e-teateret. 

Mandag 18. september kom det frem at den raske oppstarten vi ønsket etter vedtaket i Lillesand formannskap 30. august ikke var mulig. Årsaken er at det tar lengre tid å få nødvendige og lovpålagte godkjenninger på plass. Samtidig er det mye materialer, rør og utstyr som viste seg å ha lengre leveringstid for entreprenør enn først antatt.

 

Om gravearbeidet

Gravearbeidet går ut på å legge nye vann- og avløpsanlegg i Strandgata, Storgata, Østregata og Vestregata i Lillesand sentrum.. Mens anleggsarbeidet pågår vil det bli satt opp gjerder rundt arbeidsområdene og det vil legges til rette for gangtrafikk. Ferdigstillelse av prosjektet er satt til 10. mai 2024.

Det er TT Anlegg som utfører arbeidet. I gjennomføringen vil de ha fokus på begrensning av støy og har i den forbindelse valgt å bruke flere grøftelag for å minimere anleggsarbeid utenfor ordinær arbeidstid (man.-fre. 07.00-17.00). Derimot er det ikke å komme unna noe kveld/nattarbeid, særlig i forbindelse med omkoblinger. Dette anses som nødvendig for å kunne koble berørte beboere på det nye vann- og avløpsanlegget så raskt som overhodet mulig. 

Utsatt oppstart er innenfor bufferen som er satt av i prosjektet og vil ikke påvirke sluttdato. De av oss som bor langs gatene som skal graves opp har mottatt ytterligere prosjektinformasjon samt kontaktinformasjon til relevante personer i prosjektet.

Foreløpig fremdrift for graving:

Strandgata – Graving fra uke 39 – uke 46

Østregate – Graving fra uke 39 – uke 2

Vestregate – Graving fra uke 42 – uke 19

Storgata – Graving fra uke 46 – uke 12

 

Graveprosjektet er delt inn i syv faser:

Fase 1: Rørarbeid i krysset Østregate/ Strandgata. Rør legges ut av krysset. 

Fase 2: Rørarbeid i Østregate fra Strandgata mot sjø.

Fase 3: Rørarbeid fra Strandgata mot sjø. Østregate og Storgata mot kum 18611.

Fase 4: Rørarbeid Vestregata og Storgata. Østregate åpen. 

Fase 5: Rørarbeid i Vestregata og Storgata. 

Fase 6: Rørarbeid i Vestregata og Storgata. 

Fase 7: Kompletterende rørarbeid i Vestregata og Strandgata. Landskapsarbeider og legging av dekke.