Kl. 10.00 i dag satt kommunen beredskapsledelse og har opprettet et evakuerings- og pårørendesenter med blant annet psykososialt team. Kommunen fortsetter en tett dialog med de offentlige etatene og stiller med bistand.

Kl. 09.00 fikk Hovedredningssentralen Sør-Norge melding om en skipskollisjon utenfor Homborsund fyr, i farvannet mellom Lillesand og Grimstad. Det er totalt 102 mennesker om bord på de to båtene.

Flere redningsskøyter, Røde Korsbåt fra Lillesand, brannbåt og redningshelikopter fra Rygge begynner å komme fram til de to havaristene. Hovedredningssentralen koordinerer hendelsen.

Kl. 11.01 melder Hovedredningssentralen at ett av fartøyene har gått ned. Det er personer i sjøen som plukkes opp, og det pågår nå søk etter mulig savnede. Det er uklart hvor mange som kom seg over i redningsflåter før fartøyet gikk ned.

Kl. 12.23 går politiet i Agder ut med oppfordring til alle som har kommet seg i sikkerhet om å registrer seg trygg gjennom et digitalt registreringsskjema; tips.politiet.no/isikkerhet.

Kl. 12.57 opplyser politiet i Agder at skadeomfanget etter ulykken er fremdeles uklart. I samarbeid med Sivilforsvaret foretas det nå strandsøk i skjærgården både i Lillesand og Grimstad. Hovedredningssentralen koordinerer aksjonen til sjøs

 

Kl. 14.15 Beredskapsøvelsen er avsluttet

 

Media bes henvende seg til:
Spørsmål vedrørende redningsoppdraget til sjøs rettes til Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) som koordinerer redningsoppdraget til sjøs.
Spørsmål som gjelder mottak på land går til politiet ved innsatsledere Joakim Jaabæk i Lillesand og Jens Magne Hansen i Grimstad.

Onsdag 20. september fra kl. 09.00-13.00 tester Lillesand kommune sine beredskapsrutiner i en stor øvelse. Nødetater i utrykning, redningsmannskap og pasienter i sentrum er en del av øvelsen. Det er ikke reelle utrykninger eller en virkelig hendelse. Det er en øvelse.

Beredskapsøvelse