Smitten er knyttet til kjent smitteutbrudd i Birkenes kommune. De to ansatte er tilknyttet hjemmesykepleien i omsorg sentrum i Lillesand.

Som følge av dette er 39 tjenestemottakere og 27 ansatte i hjemmesykepleien i Lillesand satt i karantene. Det er foreløpig uklart hvor mange øvrige nærkontakter som settes i karantene.

- Utover ettermiddagen og kvelden fredag jobbes det med å informere tjenestemottakere, smittesporing, samt sikre bemanningen fremover, sier kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr.

De ansatte i karantene vil bli testet lørdag.

Ved den berørte avdelingen, hjemmesykepleien i omsorg sentrum, er det innført strakstiltak for å sikre fortsatt drift ved minimumsbemanning.

- Vi vil sørge for å dekke de primære medisinske oppgavene, men det vil dessverre bli et redusert tjenestetilbud for brukere av hjemmesykepleie den kommende tiden, sier Engemyr.

Fredag ettermiddag settes inn foreløpige strakstiltak for å hindre ytterligere smitte:

  • Alle ansatte ved institusjoner og hjemmesykepleie i Lillesand kommune pålegges å bruke munnbind fra fredag 5. mars.
  • Institusjoner og omsorgsboliger i Lillesand stenger for besøk denne helgen, 5.-7. mars.

Øvrige tiltak vurderes fortløpende.

- Situasjonen er foreløpig uoversiktlig, men det er mange dyktige ansatte som jobber på spreng i ettermiddag og i kveld for å få kontroll og sikre driften til kommunens helsetjenester. Vi vil komme tilbake med mer informasjon når vi vet mer, sier ordfører Einar Holmer-Hoven.