-I Agder samarbeider vi godt. Nå lanserer vi Agdertall, som beskriver fylket vårt med nyttig informasjon og statistikk. Her finner du tall om en rekke tema for hele Agder og hver enkelt kommune, uttaler fylkeskommunedirektøren i en pressemelding.

Agdertall er den tidligere kunnskapsportalen til Agder fylkeskommune i ny drakt. I motsetning til kunnskapsportalen som lå under Agder fylkeskommune, vil Agdertall fungere som et felleseie. Mye av dataen hentes fra SSB og noe tall hentes direkte fra tjenestene. Ambisjonen er at statistikken til enhver tid ikke skal være mer enn et par uker gammel.

Statistikken som en finner på portalen fremstilles visuelt både med kart, figurer og tabeller. Agdertall presenterer statistikk fra ti temaområder; Befolkning, klima, arbeidsliv, helse, bolig og husholdninger, mobilitet, næringsliv, folkehelseoversikt, areal og natur, utdanning og kompetanse, kultur og fritid samt FNs bærekraftsmål.

Avdelingsleder analyse, Gunnar Ogwyn Lindaas understreker at til tross for lanseringen, er ikke Agdertall komplett. Dette vil si at vi kan forvente enda mer innhold i tiden som kommer, blant annet på tema slik som folkehelse, klima og miljø samt befolkning. Videre kan vi også se frem til økonomiske nøkkeltall inne helse og omsorg.

Arbeidet med portalen har foregått i ca. seks måneder gjennom et samarbeid mellom kommuner, fylkeskommuner og stat gjennom analysenettverket Agder. Nettportalen Agdertall finner du her.