Verdensdagen for psykisk helse markeres på SMAAL mand. 12.okt. i Lillesand.

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober.

Siden 1992 har Verdensdagen bidratt til økt åpenhet om psykisk helse. I Norge markeres denne dagen i perioden midten av september til midten av oktober. Denne dagen vil i Lillesand markeres den 12. oktober, på SMAAL.

Temaet i år er Egenverdi og psykisk helse, Se hverandre – kast maska!

"I år vil folkehelsekampanjen oppfordre deg og meg til å være ærligere. Til å «kaste maska». For mange av oss er det å være åpne om at man har en tung dag noe som er vanskelig. Det er vanskelig å innrømme for andre at man ikke klarte eksamen, at man har dårlig råd eller at man ikke har hatt tid eller ork til å støvsuge huset på to uker.

- Ingen av oss lever perfekte liv. Det å tørre å være åpen og vise verden alle sider av hvem vi egentlig er, kan være med på å senke prestasjonskravene som vi føler på i det daglige. Det må bli lov å ha «riper i lakken». Jeg tror det kan bidra til en bedre hverdag for oss alle. Det å være åpen om psykisk helse kan ha helsefremmende og forebyggende virkning" (www.verdensdagen.no)

Her finner du mer informasjon om arrangement i Lillesand.

17.09.2015
21.12.2016