Øyeblikkelig hjelp døgnopphold (ØHD) - Lillesand kommune

Øyeblikkelig hjelp døgnopphold (ØHD)

I følge helse- og omsorgstjenesteloven skal kommunene innen 2016 ha etablert kommunale øyeblikkelig hjelp døgnplasser.

Lillesand kommune har valgt å inngå samarbeid med Birkenes og Kristiansand for å få et tilstrekkelig volum på tjenesten.

I oktober 2014 åpnet det interkommunale ØHD-tilbudet på Valhalla helsesenter på Lund i Kristiansand. Avdelingen har 12 senger, akuttmedisinsk utstyr og kan utføre laboratorieundersøkelser. Lege er til stede hver dag, og avdelingen har flere sykepleiere enn en vanlig korttidsavdeling. Avdelingen har tett samarbeid med deltakerkommunene og Sørlandet Sykehus Kristiansand. Normal liggetid er inntil 3 døgn.

ØHD-plassene skal være et alternativ til sykehusinnleggelser for avklarte pasienter som kan dra nytte av øyeblikkelig hjelp døgnopphold uten sykehusinnleggelse. Det er fastlege, sykehjemslege eller legevaktslege som henviser til ØHD-tilbudet.

Her finner du mer informasjon.

19.01.2015
21.12.2016