Velkommen til åpning av Markusrommet - Lillesand kommune

Velkommen til åpning av Markusrommet

Åpning av utstillingen «Et fiskerhjem» på Lillesand by- og sjøfartsmuseum, og lansering av praktboken «Kilden» av Gabriel Scott: Onsdag, 20. juni 2018 kl. 13.00

Da åpnes utstillingen «Et fiskerhjem» etter Gabriel Scotts beskrivelse av fiskeren Markus sitt hjem i «Kilden».

Det er 100 år siden «Kilden» kom ut i 1918. Dette markeres med utgivelse av boken på nytt. Den nye utgaven er illustrert av kunstneren Arvid Bergstøl og er et prakteksemplar der 19 av hans akvareller pryder boken.

Arrangementet foregår utendørs i Museets bakgård. Hvis regn, trekker vi oss inn i Museets uthus.

PROGRAM:

• Anne Sophie Høegh-Omdal og Anders Bjørnholmen åpner arrangementet og forteller om ideen til «Et fiskerhjem» og arbeidet med værelsene frem mot den ferdige utstillingen.
  • Peer Rødal Haugen, forlagssjef i Gabriel Scott Selskabet, forteller om prosessen med utgivelsen av «Kilden» og om Arvid Bergstøls akvareller.
  • John Kleveland bidrar med et musikalsk innslag
  • Ingjerd Modal leser små utdrag fra «Kilden»

Det blir mulig å se utstillingen etter arrangementet.

Arr.: Lillesand by- og sjøfartsmuseum og Gabriel Scott Selskabet

14.06.2018