Hagevanningsrestriksjoner pga av høyt vannforbruk - Lillesand kommune
Foto: Finn Johansen

Hagevanningsrestriksjoner pga av høyt vannforbruk

På grunn av høyt vannforbruk er det innført hagevanningsrestriksjoner til 15. sept.

Kommunen har innført hagevanningsrestriksjoner for å sikre at alle abonnenter får tilstrekkelig vannforsyning, og for at kommunen har nok vann til å fylle opp høydebassengene.

Det er tillatt å vanne med kanne eller håndholdt hageslage på kveldstid mellom kl. 20-23. Brukere av spredere og perforerte slanger er ikke tillatt.

Gode råd om hagevanning:

• Pass på at utendørs kraner ikke står og lekker
  • Prioriter vanning av blomster og busker fremfor plenen
  • Det er viktig at plenen din får nok vann når du først vanner den. Såkalt skvettvanning fører til grunt rotsystem og tørkesvak plen. Eldre plener på dyp jord klarer seg normalt med ei rotbløyte hver 14. dag
  • Ikke vann i solskinn, da fordamper det meste av vannet. Vann i overskyet vær og gjerne under eller etter et regnvær
  • Juster opp knivene på gressklipperen slik at gresset ikke klippes for langt ned. Da tåler plenen bedre sol og tørke, og den blir ikke så fort tørr og brun

Andre vannkrevende aktiviteter som bilvask, vask av husfasader og lignende bør ikke gjøres i utrengsmål. Innrett arbeidet på en måte som krever minst mulig vannforbruk!

God sommer!

25.05.2018