Er du klar for det digitale radioskiftet?

Radioskiftet nærmer seg med stormskritt. Vet du hvilke radiokanaler som blir heldigitale og når radioskiftet skjer der du bor?

Fra FM til digital radio
11. januar 2017 starter avviklingen av FM-nettet for riksdekkende radiosendinger i Nordland. Utover året følger resten av landet etter, og før utløpet av 2017 vil all riksdekkende radio i Norge være heldigital. I Agder avvikles FM-nettet for NRK 21. juni. P4, Radio Norge og lokalradioer som ikke fortsetter på FM, avvikles 15. september.

Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio, apper på mobil eller tv. Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av Radio Norge og P4 vil alle riksdekkende kanaler som sendes på DAB (uten pluss) flyttes over på DAB+ i 2017. De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB og FM.

Oppdater kanallisten 11. januar
Natt til 11. januar vil det både komme nye kanaler og det gjøres endringer i sendernettene. Blant annet vil alle NRKs kanaler sendes i DAB+ når disse endringene er gjort. Ikke alle DAB+-radioer fanger opp endringer automatisk. Derfor vil vi anbefale deg å oppdatere kanallisten i DAB+-radioene dine 11. januar, uansett hvor i landet du bor.

Behov for mer informasjon?
Mer informasjon om det digitale radioskiftet og fullstendig slukkeplan finner du på www.medietilsynet.no/digitalradio . Du kan også sende spørsmål til digitalradio@medietilsynet.no.

Bakgrunn:

Stortinget har bestemt at radio i Norge skal digitaliseres. I 2017 blir derfor riksdekkende radio heldigital. Medietilsynet har fått i oppdrag å informere befolkningen om det digitale radioskiftet.

28.11.2016
21.09.2017