E-boklån i bibliotekene

Bibliotekene på Agder tilbyr utlån av e-bøker på norsk

I likhet med bibliotekenes øvrige tilbud er utlån av e-bøker gratis.

E-lån Agder:
Bibliotekene på Agder er blant de første i landet som tilbyr utlån av norske e-bøker. Vårt samarbeid på dette feltet er det eneste på landsbasis som omfatter både folkebibliotek, skolebibliotek og universitetsbibliotek. E-lån Agder er navnet på den nye satsingen. Gjennom BS Weblån, som er utlånsløsningen vi har valgt, vil du kunne søke etter og låne e-bøker.

Det vil ta tid å bygge opp en omfangsrik digital samling. Ved at alle bibliotekene går sammen om innkjøp, vil utvalget vokse raskere enn om det enkelte bibliotek skal ha sin egen samling.

Utviklingen har vært stor de siste årene, og digitale tjenester, som utlån av e-bøker, vil løsrive bibliotektjenestene fra bibliotekets åpningstider og gjøre dem mer tilgjengelige. Biblioteket er bare et tastetrykk unna, hele døgnet.

Det er Vest-Agder fylkesbibliotek, Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, Universitetsbiblioteket i Agder, samtlige folkebibliotek og skolebibliotekene i videregående skoler i hele Agder som står bak satsingen E-lån Agder. I tillegg til denne tjenesten som lanseres i høst, tilbyr bibliotekene allerede Norges største avisarkiv, Atekst, til sine brukere. Ulike bibliotek tilbyr også forskjellige digitale tjenester med utgangspunkt i lokale satsinger.

E-bøker i Norge:
Norske e-bøker har vært tilgjengelige i markedet en stund, selv om de engelskspråklige markedene ligger langt foran. Forlagene i Norge har vært tilbakeholdne med å tillate bibliotek å låne ut e-bøker, men har nå åpnet opp for dette. Vi tror at utlån vil bidra til å bygge opp et marked for norske e-bøker, ettersom vi vet at mange av dem som leser og låner mest i bibliotekene også kjøper mye litteratur.

Vi gleder oss over at vi snart kan tilby utlån av e-bøker til bibliotekbrukere i hele regionen

Kontaktpersoner:
Kari Skibenes (prosjektleder), tlf: 948 59 856, e-post: kas@vaf.no